Οι Ροταριανοί Όμιλοι Μυτιλήνης και  Woodhall Spa Αγγλίας προ διετίας ξεκίνησαν ένα πρόγραμμα Matching Grant για την ενίσχυση με υλικοτεχνικό υλικό των Ειδικών Σχολείων της Μυτιλήνης ύψους 16500 $.

Την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου 2009 ολοκληρώθηκε ουσιαστικά το πρόγραμμα αυτό, με την παράδοση : 6 PC, 2 printers, 2 routers, 2 Laptop, 2 Video kameras,  1ος DVD player, 1ας TV 42΄΄, 1ας Ψηφιακής Φωτογραφικής Μηχανής, 1ας  Οθόνης Προβολής και 34 στολών (φορμών γυμναστικής-παρελάσεως).

Αντιπροσωπία δεκαπέντε (15) ροταριανών από τον Ρ.O Woodhall Spa της Αγγλίας, μαζί με ροταριανούς της Μυτιλήνης και oi επιτροπές MG επισκέφτηκαν τα Ειδικά Σχολεία της Μυτιλήνης, Δημοτικό και Γυμνάσιο  και είδαν από κοντά τις εγκαταστάσεις και τα υλικά που προσφέρθηκαν για  να βοηθήσουν το δύσκολο έργο των δασκάλων και καθηγητών.

Στις 11 π.μ. στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο της Μυτιλήνης πραγματοποιήθηκε μια σεμνή τελετή, παρουσία  των τοπικών αρχών,  Νομάρχη Λέσβου, Αντιδημάρχων,  του Περιφερειακού Δ/ντη Εκπαίδευσης, του Δ/τη Τεχνικής Εκπαίδευσης, του Δ/τη  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των πρόεδρων των Ρ. Ο. Μυτιλήνης, Γιώργου Καμάτσου και Καλλονής, Ιγνάτιου Σκούντα, των Εκπροσώπων από την Αγγλία κ. Στέλιου Μιχαηλίδη και Jim Cork, ροταριανών από την Αγγλία, τη Μυτιλήνη, πολλών εκπαιδευτικών, μελών των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, εκπροσώπων του τύπου και των δύο τοπικών καναλιών της τηλεόρασης.

Η Δ/τρια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου κ. Ανδρομάχη Σφούνη-Αρετή, μίλησε για τα προγράμματα του σχολείου, τις δυσκολίες, τους χορηγούς, τόνισε την ουσιαστική συμβολή των Ροταριανών που με την προσφορά τους θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην λειτουργία του Σχολείου.

Στον χαιρετισμό του ο Περιφερειακός Δ/ντης κ. Ευστράτιος Τζιμής αναφέρθηκε στις προσπάθειες της πολιτείας προς την ίδια κατεύθυνση και ευχαρίστησε τους ροταριανούς. Ο πρόεδρος του Ρ. Ο. Μυτιλήνης Γιώργος Καμάτσος μίλησε με μεστά λόγια για το Ρόταρυ και τους σκοπούς του. Ο προ-πρόεδρος του Ρ. Ο. Μυτιλήνης, Σπύρος Καρδακάρης, ως πρόεδρος της επιτροπής  Matching Grant, μίλησε για το πρόγραμμα, πως υλοποιείται, και λεπτομέρειες σχετικές με τα στάδια και τη διαδικασία εφαρμογής του.

Οι Άγγλοι ροταριανοί,  Στέλιος Μιχαηλίδης και Jim Cork, υπεύθυνοι του προγράμματος, απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό και τόνισαν τη χαρά τους που συμμετείχαν σ’ αυτό το πρόγραμμα, αλλά και τις σχέσεις φιλίας μεταξύ των μελών των δυο Ομίλων.

Ο Νομάρχης Λέσβου κ. Παύλος Βογιατζής τόνισε την σημαντική προσφορά των Ροταριανών της Μυτιλήνης στο νομό στα 56 χρόνια λειτουργίας του Ρ. Ο. Μ.. Τόνισε ότι τον απαρτίζουν ξεχωριστές προσωπικότητες και κρατούν το Ρόταρυ πολύ ψηλά στο νομό μας εκεί που άλλωστε του αξίζει. Αντίστοιχο χαιρετισμό απηύθυνε η αντιδήμαρχος κ. Χοχλάκα.

Τέλος τα παιδιά του ειδικού σχολείου, μαζί με τους δασκάλους, τραγούδησαν τέσσερα τραγούδια και οι γονείς και δάσκαλοι παρέθεσαν μικρή δεξίωση στους παρευρισκόμενους.