2251012345 info@romytilene.gr
Την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019, σε πανηγυρική συνεστίαση, έγινε η Αλλαγή Ηγεσίας του Ρ.Ο. Μυτιλήνης. Πάνω από 130 ροταριανοί, ροταριανές και φίλοι του Ομίλου γέμισαν το χώρος δίπλα στην πισίνα του ξενοδοχείου «Ηλιοτρόπιο». Ήταν μια όμορφη
καλοκαιρινή βραδιά, σε ειδυλλιακό χώρο.
   
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκλεγμένος Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, τ. πρύτανης του Ε.Μ.Π. και νυν πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βαλσαμίδης, ο τ. Βουλευτής, Νομάρχης και Δήμαρχος Δημήτρης Φ. Βουνάτσος, ο πρόεδρος των Λεσβιακών Συλλόγων του Τορόντο, Καναδά κ. Γεώργιος Μολυβιάτης
και ο ρ. Στέλιος Μιχαηλίδης μέλος του R. C. Woodhall Spa, Lincolnshire της Αγγλίας.
   
Την προσευχή ανέπεμψε ο ρ. Ηλίας Παπαγεωργίου. Ο απερχόμενος πρόεδρος Ιγνάτιος Χατζηβασιλέλλης καλωσόρισε θερμά τους παρευρισκόμενους, τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους και τη στήριξη που παρέχουν στον Όμιλό μας με την αγάπη τους.
Ανακοίνωσε ονομαστικά τους επισήμους και ανάγνωσε επιστολή του βουλευτή και τ. υπουργού Χαράλαμπου Αθανασίου που αδυνατούσε να είναι παρών λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.
   
Ακολούθησε το δείπνο και στη συνέχεια ο πρόεδρος έκανε απολογισμό της χρονιάς που πέρασε με παράλληλη προβολή διαφανειών. Το έργο και οι δράσεις του Ρ.Ο. Μυτιλήνης ήταν αξιόλογες. Από αυτές μπορούμε να ξεχωρίσουμε την χορήγηση υποτροφίας σε σπουδαστή ΑΕΙ και διδάκτρων, σε οικονομικά αδύναμο μαθητή, για εκμάθηση Αγγλικής γλώσσης. Επίσης βοηθήματα στο παράρτημα Ερυθρού Σταυρού, στο γυμνάσιο Παμφίλων, σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας κ.α.
   
Για τις δραστηριότητές του ο Ρ. Ο. Μυτιλήνης βραβεύτηκε από την 2484 Περιφέρεια Δ. Ρ. Β.Ελλάδος. Τελειώνοντας ευχαρίστησε το Δ.Σ. και όλους τους ροταριανούς του ομίλου για την αμέριστη στήριξη και βοήθειά τους.
   
Στη συνέχεια κάλεσε στο βήμα την εισερχόμενη πρόεδρο κ. Ελένη Χατζηδήμου Γογγολίδου και της παρέδωσε τη σφύρα ευχόμενος από καρδιάς καλή επιτυχία στο έργο της, τόσο για το καλό του Ομίλου, όσο και του κοινωνικού συνόλου, μια και ο σκοπός του ρόταρυ είναι η ανιδιοτελής προσφορά.
   
Η νέα πρόεδρος, η οποία είναι και η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην 65ετή λειτουργία του Ρ.Ο.Μ., συγκινημένη ευχαρίστησε τους ροταριανούς για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό της, ανέπτυξε σε γενικές γραμμές τις δράσεις και τους στόχους της επόμενης χρονιάς και υποσχέθηκε πως θα συνεχίσει με όλες της τις δυνάμεις το έργο του ρόταρυ, ζητώντας παράλληλα τη βοήθεια όλων. Συνεχίζοντας κάλεσε το εκλεγμένο Δ.Σ. της νέας χρονιάς και το παρουσίασε στους παρευρισκόμενους.
   
Ακολούθησε η εισδοχή δύο νέων ροταριανών στο δυναμικό του Ομίλου. Πρόκειται για τους Στυλιανός Καλαϊτζάκης και Αναστασίας Παπουτσή, οι οποίοι με τη σειρά τους υποσχέθηκαν να αποδειχθούν αντάξιοι των προσδοκιών των μελών του Ρ.Ο.Μ.
   
Η νέα πρόεδρος κάλεσε στο βήμα και προσέφερε αναμνηστικά δώρα και την σημαία του Ομίλου μας στον Ρ. Στέλιο Μιχαηλίδη. Επίσης αντίστοιχο δώρο προσέφερε και στον ανεψιό της Δημήτρη Ν. Γογγολίδη ο οποίος βρισκόταν στην Μυτιλήνη και στην συνεστίασή μας, ερχόμενος από τη μακρινή Αυστραλία.
   
Χαιρετισμό στους συνδαιτημόνες απηυθύναν ο αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βαλσαμίδης, ο απερχόμενος βοηθός Διοικητής Λευτέρης Χαβραλής, ο εισερχόμενος βοηθός Διοικητής Γιώργος Καμάτσος και ρ. Δημήτρης Δελήβεης που ανάλαβε την επανασύσταση και λειτουργία του Ρ. Ο. Καλλονής.
   
Για τον Ρ.Ο. Μυτιλήνης
ρ. Σπύρος Καρδακάρης