2 Απρ 2011 - Σαπφώ, η λυρική μας ποιήτρια

PDF Εκτύπωση E-mail

ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ  2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011
ΘΕΜΑ:  «Σαπφώ, η λυρική μας ποιήτρια»
ΟΜΙΛΗΤΗΣ: ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, Δρ Φ.

Το Σάββατο, 2 Απριλίου 2011, στο ξενοδοχείο  «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» πραγματοποιήθηκε συνεστίαση μετά συζύγων και φίλων του Ρ. Ο. Μυτιλήνης. Ομιλητής της βραδιάς ήταν ο Γ. Γραμματέας του Ομίλου, Ηλίας Παπαγεωργίου, ο οποίος παρουσίασε το θέμα «Σαπφώ, η λυρική μας ποιήτρια». Στη συνεστίαση παραβρέθηκε ο πρόεδρος, Ιγνάτης Σκούντας, ο Γραμματέας, Αχιλλέας Μαλαμέλλης, και αρκετοί ροταριανοί του Ρ. Ο. Καλλονής Λέσβου.

 Ο φιλόξενος χώρος της συνεστίασης γέμισε από εκλεκτούς συνδαιτυμόνες, φίλους και φίλες  των ροταριανών, απόδειξη της εκτίμησης και εμπιστοσύνης των συμπολιτών μας προς τον Όμιλο. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση στην πρόσκληση του Ομίλου νέων ατόμων.

Μετά τις τυπικές ροταριανές διαδικασίες (προσευχή, καλωσορίσματα), ο πρόεδρος του Ομίλου, Σπύρος Καρδακάρης, απηύθυνε χαιρετισμό και έδωσε εν ολίγοις το περιεχόμενο του ροταριανού ιδεώδους, ενώ ο εισερχόμενος διοικητής, Νίκος Κουζινόγλου, μίλησε σύντομα για πραγματοποιηθείσες και προγραμματισμένες ροταριανές δραστηριότητες μέσα και έξω από το νησί.

 Μετά το δείπνο, ο ομιλητής της βραδιάς, ρ. Ηλίας, μίλησε για τη Σαπφώ με στόχο να καταρρίψει διάφορους μύθους σχετικά με την εμφάνιση και την προσωπική ζωή της ποιήτριας και, ταυτόχρονα, να εξάρει την κύρια ιδιότητα και αξία της, την ποιητική της Τέχνη. Για την επιτυχία του στόχου χρησιμοποίησε οπτικοαουστικό υλικό, με ιδιαίτερη έμφαση σε μελοποιημένα ποιήματα της Σαπφούς.
 Μετά το τέλος της παρουσίασης, ακολούθησε ουσιαστική συζήτηση πάνω στο θέμα και, ιδίως, σε επίμαχα ζητήματα σχετικά με τη ζωή και τη δράση της ποιήτριας.

Κατά κοινή ομολογία ήταν μια εποικοδομητική ροταριανή βραδιά με πλούσια πνευματική και καλλιτεχνική τροφή, όπως, άλλωστε, συνηθίζεται στις ροταριανές συνεστιάσεις.

Ο πρόεδρος του Ομίλου, Σπύρος, «έκλεισε» την εκδήλωση απευθύνοντας ευχαριστίες στους ομιλητές, στους ροταριανούς και στους προσκεκλημένους.