29 Ιαν 2011 - Κοπή Βασιλόπιττας

PDF Εκτύπωση E-mail

 

ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΡΔΑΚΑΡΗΣ
Συνεστίαση 29ης Ιανουαρίου 2011

Κοπή Βασιλόπιττας
στο Ηλιοτρόπιο

 

Ξεχωριστή θέση κατέχει το απλό, μα τόσο συγκλονιστικά ανθρώπινο και ζεστό έθιμο, που απόψε συγκεντρωθήκαμε εδώ για να γιορτάσουμε, δηλαδή την κοπή της Βασιλόπιττας. Η τελετουργική μοιρασιά των μερίδων σε όλους, με απαρχή τον Χριστό την Παναγία και με ξεχωριστό μερίδιο του φτωχού και του ξενιτεμένου, δείχνει το χαρακτήρα του Λαού μας, τον ανθρωπισμό και την ξεχωριστή σημασία που δίνει στην φιλοξενία. Είναι ένα έθιμο ειρηνικό, συγκεντρωτικό, ενωτικό, ελπιδοφόρο και αισιόδοξο για τον ταλαιπωρημένο, άνθρωπο, που πάντα προσδοκά και πάντα ελπίζει σε ένα καλύτερο και ευτυχισμένο αύριο. Η Πίττα, δεν κρύβει μόνον το χρυσό νόμισμα μέσα της, μα και τους πόθους, τις λαχτάρες, τις μύχιες και τις ανεκπλήρωτες ελπίδες του άνθρωπου για κάτι καλύτερο.

Λίγα λόγια για το ρόταρυ.Ποιοι είμαστε - τι κάνουμε λίγο πολύ οι παρόντες γνωρίζετε, το επίκεντρο της φιλοσοφίας μας είναι η ανιδιοτελής προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Ως παγκόσμιος οργανισμός το Ρόταρυ, θέτει και έχει υψηλούς στόχους, κυρίως Υγείας, Ανθρωπισμού και εκπαίδευσης,  όπως η εξάλειψη της πολιομυελίτιδας απ’ τον πλανήτη, η προσφορά καθαρού νερού σ΄όλους τους ανθρώπους (Αφρική κλπ), και η παγκόσμια ειρήνη μέσω της εκπαίδευσης και των μορφωτικών και όχι μόνο ανταλλαγών.

Το σύνθημα της νέας χρονιάς, που επέλεξε ο πρόεδρος του Δ.Ρ. για την περίοδο 2011-2012 Ινδός Kalyan Banerjee :

«Reach within to Embrace Humanity» και σε ελεύθερη απόδοση:
«Ψάξε τον εαυτό σου, αγκάλιασε την ανθρωπότητα»

Ακολούθησαν σημαντικές ροταριανές ανακοινώσεις και το πρόγραμμα των προσεχών εκδηλώσεων.

 

Στη συνέχεια...

Για όλα θα ενημερωθείτε λεπτομερώς στις συνεστιάσεις μας αλλά και στον τοπικό τύπο.  
Σας μοιράστηκαν λαχνοί. Με κλήρωση ο τυχερός της χρονιάς θα πάρει ένα χρυσό Κωνσταντινάτο για ανάμνηση. Όπως είπα και παραπάνω οι στόχοι μας είναι υψηλοί, και τα έσοδα μας ελάχιστα θα κληρώσουμε στην λαχειοφόρο αγορά που θα ακολουθήσει σημαντικά δώρα, προσφορές ροταριανών και φίλων. Τιμή λαχνού 5 € .

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους χορηγούς των δώρων. Ροταριανούς Γιώργο Καλιάλη, Ιγνάτη Σκούντα, Νίκο Ράλλη, Νίκο Κουζινόγλου, Πάρη Αλεξαδρή, και του φίλους του ομίλου, Γιάννη Μολυβιάτη, θ. Βέτσικα, Κ. Ξυνέλλη, και Π. Τσάτσο. Επίσης τους ρ. Ηλία Παπαγεωργίου, Λάζαρο Κερεβανιάν, Γιώργο Αμβαζά και Ιγνάτη Χατζηβασιλέλλη για την επιτυχία της αποψινής βραδιάς και όλους εσάς που μας τιμάτε με την παρουσία σας .

Ευχαριστούμε τους Γιάννη και Περικλή Αντωνίου ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου για την άψογη φιλοξενία. 
Τον εξαίρετο πιανίστα Νίκο και την εκλεκτή τραγουδίστρια που μας συντροφεύουν απόψε! Καλή βραδιά και καλή διασκέδαση!

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΤΥΠΟ