Ρ.Ο. Λήμνου

PDF Εκτύπωση E-mail

 

Σάββατο 5 Μαϊου 2007
Ρ.Ο. Λήμνου

ΕΠΙΔΟΣΗ ΧΑΡΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ

 

 Το Σάββατο 5  Μαΐου 2007 σε πανηγυρική ατμόσφαιρα στο ξενοδοχείο «Διαμαντίδης», στη Μύρινα έγινε η επίδοση της «Χάρτας Αναγνώρισης» του Δ. Ρ. για τον Ροταριανό Όμιλο Λήμνου από τον διοικητή της Περιφέρειάς μας  Vojislav Mitic.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι τοπικές αρχές του νησιού προεξάρχοντος του Έπαρχου Μύρινας, ο κ. Δημητρίου Σάραγκα μετά της  συζύγου του Σοφίας. Παρόντες οι δήμαρχοι Μύρινας Αθανάσιος Σκαμάγκης με τη σύζυγό του, Μούδρου Κώστας Αδαμίδης, και Ατσικής Ανδρέας Καλατζής με τη σύζυγό του Πένη.
Την μεγάλη σημασία του γεγονότος τόνισε η παρουσία των τ. Διοικητών Γιώργου Βασιλικιώτη και της συζύγου του Λιόλιας, Γιώργου Σολεμετζίδη, Χάινς Κούνιο και της συζύγου του Σέλι και του Κυριάκου Κατσίκη με τη σύζυγό του Τούλα.


Παρόντες πολλοί αξιωματούχοι της Περιφέρειάς μας  και εκπρόσωποι Ομίλων. Συγκεκριμένα οι Βοηθοί Διοικητές: Σαρκίς Ασυριάν από την Καβάλα, Τάκης Μητσομπόνος από τον Ρ.Ο. Ανατολικής Θεσσαλονίκης,  Νίκος Κουζινόγλου και Σπύρος Καρδακάρης από τον Ρ.Ο. Μυτιλήνης και Νίκος Γιαννακάκης από τη Λήμνο. Επίσης ο τ. Β.Δ/της και προπρόεδρος  Ρ.Ο. Καβάλας Παναγιώτης Μαργαρίτης και οι Γ. Γραμματείς Ρ.Ο. Θάσου Πάρης Παρασχούδης και Ρ.Ο. Μυτιλήνης Γιώργος Καμάτσος. Στην οργάνωση της εκδήλωσης παρέσχε πολύτιμη βοήθεια ο κοσμήτωρας και προπρόεδρος του Ρ. Ο. Μυτιλήνης Γιώργος Αμβαζάς
Για την σημαντική αυτή βραδιά πολλά μέλη του Ρ.Ο. Μυτιλήνης και φίλοι τους έδειξαν την αγάπη τους στο Ρόταρυ με την παρουσία τους. Παρόντες οι ροταριανοί Τ. Χατζηγιαννάκης, Ιγνάτης Σκούντας, Πάρης Αλεξανδρής, Ιγνάτης Χατζηβασιλέλλης, Δαμιανός Βασιλέλλης, Γιώργος Καλιάλης, και Στρατής Χατζηγιαννάκης ο οποίος ήρθε από τη Θεσσαλονίκη.

Ο Ρ.Ο. Μυτιλήνης σαν ανάδοχος όμιλος είχε μερίδιο στην οργάνωση και την επιτυχία της εκδήλωσης. Ο χώρος του ξενοδοχείου «Διαμαντίδης» όμορφος, διακοσμημένος λιτά και ροταριανά. 
Την προσευχή ανέπεμψε ο Ρ. τ. Δ/της Γιώργος Βασιλικιώτης, υπεύθυνος του Προγράμματος επέκτασης της ζώνης 10 του Δ. Ρ., κλείνοντας με την ευχή Χριστός Ανέστη.

Ο βοηθός Δ/της Σπύρος Καρδακάρης, ως εκπρόσωπος του διοικητή για την επέκταση του ρόταρυ στη Λήμνο, καλωσόρισε το Δ/τη Vojislav Mitic και τους υπόλοιπους καλεσμένους. Παρουσίασε τους παρισταμένους τ. Διοικητές, βοηθούς Δ/τές, και εκπροσώπους των ομίλων της περιφέρειας. Τόνισε πόσο σημαντικό γεγονός είναι η επίδοση της χάρτας αναγνώρισης, δηλαδή στην ουσία η γέννηση – δημιουργία - ανατολή ενός ομίλου, όπως ακριβώς είναι όταν γεννιέται ένα παιδί σε κάθε οικογένεια, και συμπλήρωσε:

Ίσως απόψε να είμαι ο πιο χαρούμενος από όλους σας, αφού μια πολυετής προσπάθεια έλαβε σάρκα και οστάΓια μένα η Λήμνος είναι η νέα ιδιαίτερη πατρίδα μου. Για σχεδόν είκοσι  χρόνια επισκέπτομαι τούτον τον τόπο, τον οποίο αγάπησα πολύ για ένα σωρό λόγους, κυρίως όμως για τους εξαίρετους κατοίκους του. Τους φιλόξενους, ευπροσήγορους, καταδεκτικούς και καλόκαρδους Λημνιούς. 
Μοιραία, συνδέθηκα με προσωπικές φιλίες, παρ’ όλο που το αντικείμενο της δουλειάς μου είναι απωθητικό και αντιπαθές τις περισσότερες φορές. 
Θέλω από τη θέση αυτή να ευχαριστήσω όλους ανεξάρτητα τους φίλους εδώ, ροταριανούς και μη, για την αγάπη τους. Ό,τι και να γίνει θα τους έχω πάντα στην καρδιά μου και υπόσχομαι, στο μέτρο των δυνατοτήτων μου, να σταθώ συμπαραστάτης και αρωγός σε κάθε σας προσπάθεια.

Στη συνέχεια ανακοίνωσε τα συγχαρητήρια τηλεγραφήματα των βουλευτών Γιάννη Γιαννέλλη και Χριστιάνας Καλογήρου, του νομάρχη Λέσβου Παύλου Βογιατζή, του τ. Δ/τη Δημοσθένη Αποστολόπουλου, και του εψηφισμένου Δ/τη Πάνου Θεοδωρόπουλου, όλα γεμάτα ευχές για επιτυχία και ροταριανή δράση.

Ανακοίνωσε ότι ο τ. Δ/της Κυριάκος Κατσίκης έλαβε επιστολή από τον πρόεδρο του Δ.Ρ. William «Bill» Boyd η οποία μεταφράστηκε από τον τ. Δ/τη Γιώργο Βασιλικιώτη. Με αυτήν καλωσορίζει τον καινούριο όμιλο στη ροταριανή οικογένεια, τονίζει τη σημασία του γεγονότος, και εύχεται πλούσια δράση και επιτυχία στην πορεία του Ομίλου. 
Ο τ. Δ/τη Γιώργο Βασιλικιώτης μετέφερε στους παρόντες τις δικές του ευχές και συγχαρητήρια απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό. 
Στη συνέχεια κλήθηκε στο βήμα ο Ρ. Δ/της Vojislav Mitic ο οποίος με θερμά λόγια στην αγγλική (και που μετέφερε στα ελληνικά ο άοκνος Γ. Βασιλικιώτης), ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους και ιδιαίτερα τον Έπαρχο και τους δημάρχους στους οποίους επέδωσε και μικρές σημαιούλες με το σύνθημα της χρονιάς. Επίσης ευχαρίστησε τους παρόντες Δ/τες, είπε λίγα λόγια για το ρόταρυ. Ακολούθως παρουσίασε τη Χάρτα Αναγνώρισης του ομίλου με την πλήρη ονομασία:

ΜΥΡΙΝΑ - ΛΗΜΝΟΣ - ΕΛΛΑΣ

Ο πρόεδρος του νέου Ομίλου Αντώνης Παπαλιάς, παρουσία των συντελεστών της δημιουργίας: Κυριάκου Κατσίκη τ. Δ/τη, Σπύρου Καρδακάρη, Νίκου Κουζινόγλου και Νίκου Γιαννακάκη Β. Δ/των, παρέλαβε  τη χάρτα μέσα σε θερμά χειροκροτήματα. Καρφιτσώθηκαν στο πέτο του, το σήμα του προέδρου του ομίλου, το σήμα της χρονιάς και του παραδόθηκε η σφύρα, με την οποία χτύπησε την καμπάνα μέσα σε παρατεταμένα χειροκροτήματα. 
Στη συνέχεια αναγνώστηκαν τα ονόματα των νέων ροταριανών με αλφαβητική σειρά και όλοι πήραν τα σήματά τους από τους αξιωματούχους του ρόταρυ αλλά και από τους επίσημους καλεσμένους. 
Το λόγο έλαβε ο τ. Δ/της Κυριάκος Κατσίκης ο Οποίος μετέφερε κατ’ αρχήν τον χαιρετισμό και τις ευχές του εψηφισμένου Δ/τη για την επόμενη χρονιά Βασίλη Χρηστάρα. Στη συνέχεια με φανερή συγκίνηση τι σημαίνει ένας νέος όμιλος και τι θα βρει στη μεγάλη οικογένεια των ροταριανών.

Ο πρόεδρος του ομίλου Αντώνης Παπαλιάς μεταξύ άλλων είπε:

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά σας καλωσορίζουμε στη Λήμνο την Ανεμόεσσα, το νησί του Ηφαίστου που έδωσε τη φωτιά στον κόσμο. Είναι ιδιαίτερη η συγκίνηση και η χαρά, γιατί σήμερα ο Ροταριανός Όμιλος Λήμνου παίρνει και τυπικά εκείνο το στοιχείο, που τον κάνει μέλος στην παγκόσμια κοινότητα του ρόταρυ. Στην ουσία, ο Ροταριανός μας Όμιλος έχει μία δεύτερη Ζωή – Ευκαιρία, να βάλει ένα λιθαράκι στο Ροταριανό οικοδόμημα και τους στόχους του. 
Κάποιες ατυχείς συγκυρίες στο παρελθόν ανάγκασαν τον δραστήριο τότε Όμιλο μας να αδρανήσει, κι έτσι δέκα χρόνια μεστά ροταριανής προσφοράς, να μείνουν στην ιστορία.

Εδώ και ένα περίπου χρόνο ξαναξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια και πιστεύουμε ότι θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ζέση και ζήλο την πορεία μας, προσφέροντας κατά το μέγιστο δυνατό και εφικτό στον τόπο μας, αλλά και στην περιφέρεια μας, στο Διεθνές Ρόταρυ και στο κοινωνικό σύνολο γενικότερα.

Γι’ αυτή μας την προσπάθεια οφείλουμε κατ’ αρχήν θερμές ευχαριστίες στον Νίκο Γιαννακάκη, Βοηθό Διοικητή σήμερα, ο οποίος κράτησε τη σπίθα του Ρόταρυ  αναμμένη στην καρδιά, αλλά και στο λόγο και στην πράξη. Επίσης στον πρόεδρο του Ροταριανού Ομίλου Μυτιλήνης, Σπύρο Καρδακάρη, χάρη στην επίμονη προσπάθεια του οποίου είμαστε σήμερα εδώ. Αντίστοιχες ευχαριστίες οφείλονται στο Διοικητή μας Κυριάκο Κατσίκη για την αγάπη του, την παρουσία του και τη συνεχή βοήθεια του στα καινούργια  μας βήματα. Αντίστοιχα στον Βοηθό Διοικητή Νίκο Κουζινόγλου, που κι αυτός συνέβαλε προς την ίδια κατεύθυνση. Στη Μαριλένα Ροδάτου τη γραμματέα μας, που τόσο στο παρελθόν, όσο και πρόσφατα, βοήθησε στο στήσιμο της νέας μας προσπάθειας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλα μας τα μέλη, που βοήθησαν και υπόσχονται καλή και σταθερή συνέχεια στον Όμιλό μας. Τέλος ευχαριστώ όλους εσάς, που ήρθατε από κάθε μέρος της Ελλάδας. Μας τιμάτε με την παρουσία σας και μας δίνετε κουράγιο για τη συνέχεια. 
Εγώ απ’ την πλευρά μου και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου μας, υποσχόμαστε να πράξουμε το καλύτερο δυνατό για μία ομαλή αλλά  και λαμπρή συνέχεια.

Τέλος ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης και ιδιαίτερα τον έπαρχο Λήμνου για το συλλεκτικό CD (με την ιστορία, τα μνημεία, τα αξιοθέατα της Λήμνου και το διαφημιστικό εντύπο με το χάρτη του νησιού), την εταιρεία ΕΠΟΜ για το άφθονο ούζο «ΜΙΝΙ» και τα ποτήρια, την εταιρεία Π. Χατζηγεωργίου για τα κρασιά «ΛΗΜΝΙΑ ΓΗ» και «ΠΥΡΟΕΣΣΑ», το ξενοδοχείο «ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ»  και τους ο Ροταριανός της Λήμνου για την Βοήθειά τους.

Η Γ. Γραμματέας του Ομίλου Μαριλένα Ροδάτου με τη σειρά της μεταξύ άλλων είπε:

Η αποψινή πανηγυρική μας συνεστίαση, κατά την οποία θα επιδοθεί επίσημα στον Όμιλό μας από τον Δ/τη μας Vojislav Mitic (Βόγια ), η Χάρτα αναγνώρισής του από το Διεθνές Ρόταρυ, είναι η σημαντικότερη από κάθε άποψη μέρα, στη ζωή ενός ομίλου.  
Οι προσπάθειες, τα τρεξίματα, οι αγωνίες,  ανήκουν στο παρελθόν. Σήμερα γιορτάζουμε και ευχόμαστε όλοι μας, η σημερινή μέρα να είναι το εφαλτήριο, για μία νέα πορεία και δράση στα πλαίσια των αρχών σκοπών και του Διεθνούς Ρόταρυ. 
Σας ευχαριστούμε όλους για την εδώ παρουσία σας,  η οποία είναι μεγάλη τιμή για τον όμιλό μας. Σας καλούμε να γιορτάσετε μαζί μας, και όλοι μαζί να συνεχίσουμε τη δημιουργική πορεία της ανιδιοτελούς προσφοράς, που είναι και η πεμπτουσία του Ρόταρυ. 
Το φετινό σύνθημα είναι «Rotary shares», δηλαδή το Ρόταρυ συμμερίζεται και συνεισφέρει. Έτσι κι εμείς ας μοιραστούμε τη φιλία, τη συνεργασία και την προσφορά κι ας συνεισφέρουμε το μέγιστο δυνατό.

Τέλος ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Το λόγο έλαβε ο τ. Ροτ. Δ/της Χάινς Κούνιο, ο οποίος απηύθυνε θερμό χαιρετισμό σε όλους και ιδιαίτερα στους νέους Ροταριανούς και τόνισε τα μεγάλα έργα που μπορούν να γίνουν μέσω του Ρόταρυ. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στις ανθρώπινες σχέσεις μεταξύ των ροταριανών, που αξίζουν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. 
Ο τέως διοικητής Γιώργος Σολεμετζίδης στο σύντομο, μεστό περιεχομένου χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στο μεγαλείο του να είσαι Ροταριανός και το μεράκι που έχουμε όλοι για το ρόταρυ. Υποσχέθηκε, όπως άλλωστε όλοι οι τ. Διοικητές, συμπαράσταση στο νέο όμιλο, συνεχή επαφή και προθυμία για συμβολή στην ομαλή πορεία του, με ομιλίες και κάθε άλλη δυνατή βοήθεια.

Ο Ροταριανός όμιλος Μυτιλήνης διά του προέδρου του Σπύρου Καρδακάρη και του βοηθού Διοικητού Νίκου Κουζινόγλου τίμησε με δίπλωμα και τιμητική πλακέτα τους ροταριανούς Νίκο Γιαννακάκη β. Δ/τη, Αντώνη  Παπαλιά πρόεδρο και Μαριλένα Ροδάτου γ. γραμματέα του ομίλου, για την βοήθεια και τη συμβολή τους στην ίδρυση του. 
Ο Ροταριανός όμιλος Λήμνου τίμησε με τιμητική πλακέτα και δίπλωμα το Διοικητή της περιφέρειας Vojislav Mitic τον τ. Διοικητή Κυριάκο Κατσίκη και τους βοηθούς Διοικητές Σπύρο Καρδακάρη και Νίκο Κουζινόγλου για τον ίδιο λόγο.
Ο έπαρχος Λήμνου Δημήτρης Σάραγκας προσέφερε στο Διοικητή της περιφέρειας Vojislav Mitic, τη συλλεκτική έκδοση «Ανθρώπων Έργα», και  στους προδιοικητές την συλλεκτική επίσης έκδοση (ημερολόγιο) της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λέσβου για την Ίμβρο και την Τένεδο.
Ο Ροταριανός όμιλος Λήμνου προσέφερε σε όλους τους Δ/τες Κεραμικά Αντίγραφα της Προϊστορικής Λήμνου και τη σημαία του Ομίλου. Επίσης Ανταλλάχτηκαν δώρα και σημαίες με τους εκπροσώπους των υπόλοιπων ροταριανών Ομίλων. Σύντομους χαιρετισμούς και ευχές μετέφεραν ο Β. Δ/της Σέρκο Ασυριάν για τον όμιλό του αλλά και εκ μέρους του τ. ροτ. Δ/τη Γιάννη Τσιφλάκου, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί, ο Παναγιώτης Μαργαρίτης για τον όμιλο Καβάλας, ο Πάρης Παρασχούδης για τη Θάσο και ο τάκης Μητσομπόνος για τη Ανατολική Θεσσαλονίκη.

Η όλη εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Πρέπει να σημειωθεί ότι όλοι οι νέοι ροταριανοί έδειξαν ζέση και όρεξη για μια αντίστοιχα επιτυχημένη συνέχεια. Ο Ροταριανός όμιλος Λήμνου προσέφερε σε όλους τους επισκέπτες αναμνηστικά δώρα και διέθεσε ένα υπερσύγχρονο πούλμαν για εκδρομή την Κυριακή 6-5-07 στις αρχαιότητες του νησιού και όχι μόνο.

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

There are no images in the gallery.